Започна описването на щетите в пострадалите от наводненията райони. Най-засегнатите ще

...
Започна описването на щетите в пострадалите от наводненията райони. Най-засегнатите ще
Коментари Харесай

Започва описването на щетите в пострадалите от наводненията райони

Започна описването на вредите в потърпевшите от  наводненията региони. Най-засегнатите ще получат компенсации, ще има и поддръжка за обитаемоте места с служащи по краткотрайната претовареност.

79-годишният Къно Кънов от село Чирен няколко дни се бори с водата в приземието. Пожарникарите теглили един път с помпа, само че отново се напълнило. И унищожило мебели и електроуреди.

Ученици от ОУ Христо Смирненски в Добрич облякоха носии за първия звънец

„ Като падна, не мога да стана и се уплаших, че ще остана във водата и излязох. Съсипа ледник, пералня, бойлер, матраци, две кревати, зимнина “, споделя Къно Кънов.

Социални, община и БЧК обикалят засегнатите парцели.

Засегнатите от потопите могат да аплайват за три типа помощ. Еднократна – до 1512 лв.. Вече се одобряват заявки в обществените служби. Ще се отпускат още и до 2500 лв. за нови домашен уреди. В момента за тази цел Фонд „ Социална отбрана “ разполага с запас от 800 000 лв..

Ще има помощ и посредством общините добави в студиото на ”Тази заран “ общественият министър Иванка Шалапатова. Това ще се случи посредством разширение обсега на програмата „ Топъл обяд “ за тези, чиито кухни са били под вода.

Пети ден в помощ на Берковица са военните, в село Гаганица хората ринат тиня с лопатите

" Най-голямата компликация на локално равнище е разрушената инфраструктура, министър председателят се е заел персонално. моят приоритет е оказване на психическа и прочувствена помощ, това е нещо, което в последните години е оставено на назад във времето “, добави тя.

Комисиите във Врачанско обаче се натъкнаха и на неточно подадени фрагменти от страна на потърпевшите. Описването на вредите продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР